Asymetria piersi po powiększaniu piersi
podbudowy drogowe, chudy beton, budowa dróg, stabilizacja gr

Witam !

Żona w zeszłym roku poddała  się operacji powiększenia biustu. Po zabiegu
widoczna była asymetria piersi - opuchlizna po zabiegu tak twierdził
"doktor", to minie i będzie bardzo ładnie. W ciągu roku wizyt było jeszcze
kilka - asymetria pozostała choć chirurg twierdził ,że jest niewidoczna ...
jedyne 1-2 cm . Po kolejnej konsultacji zapadła decyzja o ponownym zabiegu
(wszczepienie większych wkładek aby zniwelować asymetrie).Następna
konsultacja  i całkowita zmiana stanowiska chirurga - nie wykona on już
tego, wykona to inny chirurg-kolega jeżeli się podejmie a on pokryje koszty
zabiegu bez kosztów wkładek. Kolejna konsultacja - nie wykona tego
chirurg-kolega lecz proszę sobie znaleźć Chirurga który podejmie się tego
zabiegu (sprawa rozliczeń jak poprzednio). Pojeździłem i znalazłem klinikę w
której zostanie to wykonane. Złożyłem wizytę chirurgowi który wykonywał
zabieg i poinformowałem go o wyznaczonym terminie ponownego zabiegu. Na
podaną przeze mnie informację o kosztach jakie ma ponieść(koszt wkładek
wynosi 3500, zabieg+anestezjolog+opieka medyczna po zabiegu 6000PLN)
usłyszałem , że jedynie mogę dostać od niego 3000PLN-tyle wynosi dochód z
zabiegu jaki wykonał w zeszłym roku i to może nam oddać. Do widzenia.

I co teraz ? Dać sprawę do sądu ? Jeżeli sąd,  to są jakieś szanse wygrania
z lekarzem?
Jak do tego się zabrać, może ktoś już się z tym spotkał.

pozdrawiam
Mariusz

Zarówno karmienie piersią jak i karmienie drobiem z ferm przemysłowych jak i
niektórymi roślinami zawierającymi fitoestrogeny (np. soja) może u wrażliwych
dziewcząt a czasem i chłopców (właśnie ze względu na zawarte tam hormony)
wywoływać przejściowe powiększenie piersi, czasem asymetryczne ale nie jest to
rzeczywiste przyspieszone dojrzewanie płciowe.

Powiększenie piersi
Przepraszam za trochę off topic... ale poszukuję kobiet, które poddały się takiejmu zabiegowi. Zwłaszcza zależy mi na informacjach odno?nie lekarzy i o?rodków ?wiadcz?czych takie "usługi" w Trójmie?cie.
Moim problemem nie jest niska samoocena, ale bardzo wyrazna asymetria piersi (lewa duże "C" - prawa, nawet nie "A"), a w zwiazku z noszeniem przeze mnie wkladki w staniku obawiam się o zdrowie tej "malej" piersi, w zwiazku z uciskiem i otarciami. CZy ktoras z Was, Kobietki ma lub miala podobny problem?Bede wdzieczna za jakas informacje.

Pozdrawiam,
Awerna

Ja myślę, że jeśli to dla Ciebie taki spory problem to najlepiej zrobić
operację plastyczną tej za małej piersi. Hormony mogą duzo bardziej Ci
zaszkodzić niż ta operacja. Oj nasłuchałam się sporo o hormonach. Każda
kobieta, która się nimi faszruje (a potrzeba ich sporo dla i tak miernego
efektu) w celu powiększenia piersi jest potencjalną pacjentką u onkologa. Ale
generalnie ja np prawie piersi nie miałam przez długi czas, urosły mi po
pierwszym dziecku, w kolejnej ciąży (czyli teraz) jeszcze bardziej się
powiększyły. Ja z kolei miałam problem z niewielką asymetrią (i tak bardzo małe
piersi) oraz wklęsłą brodawką w tej mniejszej piersi. Po karmieniu dziecka
przez prawie 3 lata nie ma śladu po wklęsłych brodawkach. Piersi są większe niż
przed ciążą i wydają mi się bardziej atrakcyjne niż przedtem. Mam nadzieję, że
nei zanikną, ale jeśli to by się miało zdarzyć, możliwe że zdecyduję się na
operację, choć boję się tego. Efekty operacji nie zawsze zadowalają, zwłaszcza
kiedy minie kilka lat od jej przeprowadzenia.

operacje etc
popieram wiekszosc tego co bylo wczesniej napisane o operacjach plastycznych.
warto. ale wtedy kiedy naprawde sa potrzebne. za czesto sa stosowane za to jako
lek na kompleksy.

ostatnio przegladalam zdjecia efektow operacji powiekszenia piersi, gdyz mam
asymetrie, ktora bym chciala kiedys troche wyrownac. bylam zaszokowana. na pewno
w mniej niz 1/3 przypadkow ta operacja rzeczywiscie byla wskazana.
zwykle na zdjeciu "przed" widac bylo zgrabne biusciki 65C-D minimum, a czasami i
duzo wieksze. zdjecia "po" to zupelnie inna historia, bo wg mnie efekt w
90%przypadkow zupelnie nie jest naturalny. zgrabne biusciki zamienialy sie wiec
w pary malo estetycznych sterczacych balonikow. ciekawe czy sa zadowolone z efektow
zmniejszanie wychodzi zdecydowanie naturalniej.

jeszcze co do tego, ze jestesmy zwykle jedynymi osobami, ktore widza nasze wady-
nikt mojej asymetrii nie zauwazyl dopoki mu o niej nie powiedzialam (nawet moja
kolezanka, ktorej hobby jest wpatrywanie sie w biusty- btw tez zaczelam to robic
odkad czytam lb, ale w poszukiwaniu symptomow noszenia zlego stanika), choc
naprawde jest dosyc spora.

co do inverted nipples- podejrzewam, ze posiadaczki takowych nie maja problemow
z nadwrazliwymi wystajacymi czesciami brodawki. zazdroszcze :)

jestem po zmniejszeniu piersi
wietaj :)
jestem po redukcji piersi ponad rok :) nie jestem przeciwniczka
karmienia ale po redukcji piersi nazwyczajniej w swiecie nie powinno
sie tego robic jesli nie chcesz jeszcze raz sie operowac i tu wcale
nie chodzi o przesuniecie brodawki bo przenoszona na szypule spelnia
swoja role tak samo dobrze jak przed operacja ale o gruczoly mleczne!
w trakcie operacji sa czesciowo usowane razem z tluszczem i jesli
nie chcesz miec zdeformowanych piersi (asymetria moze wynosic nawet
4-5 rozmiarow!!!) siegnela bym zaraz po porodzie po bromergon.
na butelce dziecko tez moze byc szczesliwe ;) a ty unikniesz
ponownego ciecia :)
chirurg nie jest w stanie przewidziec czy wyliczyc ile z danej
piersi wytnie gruczolu i jak jest rozmieszczony a wiadomo co podczas
laktacji dzieje sie z piersiami ;)

co do poruszanego tematu nt powiekszenia piersi w tej chwili zadna z
metod nie nieumozliwia karmienia piersia moze byc problem tylko z
nieumiejetnym umieszczeniem implatu przez brodawke(czego nie robia
dziewczyny nie majace dzieci wybieraja glownie ciecie pod faldem lub
pod pacha) :) ale umieszczenie pod gruczol czy pod miesien juz nie
ma wiekszego znaczenia

Zabieg z zastosowaniem Macrolane zapewnia najlepszy efekt przy powiększaniu
piersi z miseczki A na B oraz przy korekcji asymetrycznych piersi. Metoda jest
delikatna, a przy tym skuteczna. Nie wymaga postępowania pooperacyjnego i można
ją powtarzać. Dodatkowo, nowy preparat znakomicie nadaje się do niwelowania
ubytków i nierówności na ciele, np. pozostałych po liposukcji. - mówi dr
Edeltrauda Kustasińska-Cycek z PIKUŚ Medica Centrum Chirurgii Plastycznej.

aniol, nie boj sie, po prostu idz do lekarza, jesli sie nie poprawi.

ale Ole musze troche sprostowac :-) rak piersi moze powodowac asymetryczne
powiekszenie biustu. i bol tez.



© podbudowy drogowe, chudy beton, budowa dróg, stabilizacja gr design by e-nordstrom